Argentinië is in een gevecht met een Bitcoin Ransomware Groep

We onderhandelen niet met terroristen… Dit is het basisprincipe van landen als de Verenigde Staten. We hebben deze woorden gehoord in verschillende films en zelfs in politieke briefings, en nu lijkt het idee om waakzaam te blijven in tijden van strijd zich een weg te banen in de hoofden van verschillende andere landen, waaronder Argentinië.

Argentinië wil zijn Bitcoin niet opgeven

Onlangs had het Zuid-Amerikaanse land een klein probleem met cyberhackers. Het nationale migratieagentschap van het land werd niet al te lang geleden gedwongen tot een tijdelijke sluiting nadat de cyberdieven de controle kregen over de computernetwerken en -gegevens van het kantoor en de informatie die het in bezit had voor losgeld versleuteld hadden.

„Betalen in bitcoin of betalen in verloren gegevens“ leek het motto van de slechte actoren te zijn, maar Argentinië heeft blijkbaar zijn mannetje gestaan en weigert te buigen in het licht van het terrorisme, en op het moment van schrijven beweren de regelgevers dat de cyberaanval is ingedamd.

Het incident resulteerde in de vermindering van verschillende migratietactieken van Argentinië, waaronder grenscontrole. Daarnaast werd ook het Integrated Migration Capture System (SICaM) zwaar getroffen, waardoor veel mensen tijdelijk niet in staat waren het land te verlaten of binnen te komen.

In een verklaring die eind augustus werd afgegeven, merkte het bureau echter op dat de centrale infrastructuur van het kantoor niet werd beïnvloed door de hackers en dat er geen bedrijfsinformatie werd gestolen of gecompromitteerd. In de pers is het echter niet duidelijk wat deze „bedrijfsinformatie“ bevat.

Volgens verschillende Latijns-Amerikaanse nieuwsbronnen werd de aanval uitgevoerd door Netwalker, een groep van ransomware hackers die naar verluidt Bitcoin Era eisen voor het vrijgeven van gecodeerde gegevens aan de oorspronkelijke eigenaars. In eerste instantie stuurden de hackers zelfs veel overheidsfunctionarissen een waarschuwingsbericht dat het proberen om weer toegang te krijgen tot hun bestanden zonder een „decryptorprogramma“ de gegevens mogelijk zou kunnen beschadigen of het „onmogelijk zou kunnen maken om te herstellen“.

Van daaruit plaatste de groep ook een deel van de gestolen informatie op het internet als bewijs dat het verantwoordelijk was voor de aanval en dat de gegevens inderdaad in zijn handen waren. De hackers wilden in eerste instantie $2 miljoen aan bitcoin in ruil voor de informatie, maar dit bedrag werd later om onbekende redenen verdubbeld tot $4 miljoen.

We geven geen centimeter

Op het moment van schrijven zegt het bureau dat het erin geslaagd is de aanval te stoppen, hoewel het niet duidelijk is of de organisatie de informatie terug heeft gekregen. Hoe dan ook, rapporten suggereren dat het agentschap nog niet de gevraagde vergoeding heeft betaald, noch heeft het aangegeven dat het dat wel zal doen. Het lijkt erop dat Argentinië de strijd die een andere entiteit is begonnen wil beëindigen en weigert te onderhandelen.

Live zal Bitcoin News meer over dit verhaal vertellen als verdere ontwikkelingen aan het licht komen.

Comments are disabled