Bitcoin prijsanalyse op korte termijn

Disclaimer: de bevindingen van het volgende artikel zijn de enige mening van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden opgevat

Bitcoin is de afgelopen 48 uur met 8% gestegen, een cijfer dat niet echt ongebruikelijk is voor een volatiel actief als Bitcoin. De stijging omvatte echter 2-3% kaarsen met consolidatie die ze scheidde.

Op het moment van de pers bevond Bitcoin zich nog steeds in de genoemde consolidatie, waarbij de grafieken op korte termijn wijzen op een stijging naar boven

De bijgevoegde een-uurgrafiek voor Bitcoin stelde de vorming van een bullish wimpel voor, een die een doel aangaf dat een stijging van 3,40% verwijderd was. Maar nu de prijs van de cryptocurrency consolideert en verwarring en chaos aanwakkert, kan de prijs van Bitcoin hoe dan ook worden geduwd.

Hoewel het een bullish patroon in de natuur was, was er de mogelijkheid dat beren de controle overnamen, wat leidde tot een dump en de vorming van een Bart-patroon. Dit Bart-patroon zou toekomstige uitvoeringen bedreigen en ook pieken in het verleden schaden.

Afgezien van de positie van Bart die de prijsprestaties bedreigde, leek er een nep-out te zijn die net zo schadelijk kon zijn als een Bart-patroon.

Daarom moet voorzichtigheid worden betracht voordat een longpositie wordt ingenomen en moet een passende stop-loss worden toegepast

Een longpositie met een entry tegen de prijs van de perstijd [$ 11.354] en een stop-loss van $ 11.266 [aan de basis van de wimpel] zou voldoende zijn om vluchtige bewegingen op korte termijn op te vangen.

De pool van de wimpel gaf aan dat de theoretische take-profit-niveaus $ 11.753 bedragen [een stijging van 3,74% ten opzichte van de prijsniveaus van de perstijd]. Aangezien dit een make-or-break-scenario is, moet ook voor de nadelen worden gezorgd.

Daarom, als de prijs lager wordt om een ​​Bart-patroon te vormen, zijn er twee belangrijke ondersteuningsniveaus, zoals weergegeven in de bovenstaande grafiek. De eerste zone varieert van $ 11.104 tot $ 11.014. En, hoewel onwaarschijnlijk, varieert de tweede zone van $ 10.945 tot $ 10.832.

Op het moment van schrijven had de prijs al een positieve uitbraak bevestigd. Daarom zou een verlangen naar [$ 11.416, een onmiddellijke weerstand] ook vergelijkbare winsten opleveren.

Comments are disabled