Bitcoin-utbytet BitMEX lägger till KYC för alla dess användare

Användarna har 6 månader att slutföra identitetsverifiering från lanseringsdatumet.

Beslutet markerar en övergång till föreskrifter som finns i det traditionella finansutrymmet

Bitcoin-futuresbörsen BitMEX kommer att börja kräva att alla användare ska bevisa sin verkliga identitet på börsen senast den 28 augusti 2020. Bitcoin Revolution hävdar att lanseringen av sitt användarverifieringsprogram kommer att främja en „mer pålitlig och säker handelsmiljö för alla BitMEX-användare.“

Under den tioårsperiod av cryptocurrency-aktivitet har det blivit ett växande tryck på kryptoföretag att anta KYC- och AML-förordningar, båda vanligtvis används i det traditionella finansieringsutrymmet. Till och med libertariskt utbyte ShapeShift medgav slutligen tillsynsmyndigheterna, och nu faller BitMEX också i linje.

Var först med att pröva vårt belöningstecken.

Tjäna symboler passivt när du läser. Spendera dina symboler i vår belöningsbutik.
Din email

„Vi har försökt göra det till en kombination av lätt och lätt“, säger Ben Radclyffe, kommersiell chef för 100x Group, det nya holdingbolaget för BitMEX-plattformen. „Geografisk plats är helt nyckeln för oss,“ fortsatte Radclyffe.

Även om detta kan uppröra vissa av BitMEX-användare kan det vara bra på lång sikt.

Kan ett land faktiskt förbjuda Bitcoin?

Sedan de tidigaste dagarna av Bitcoin har det varit farhågor om att det bara är en tidsfråga tills cryptocurrency är förbjudet av regeringar runt om i världen. För en sak är Bitcoin ofta …

„Crypto-utbyten som inrättar KYC och AML av institutionell kvalitet är avgörande för den fortsatta utvecklingen av kryptobranschen, eftersom det säkerställer att dåliga aktörer håller sig borta och gör att institutionella aktörer kan bli alltmer bekväma med tillgångsklassen,“ Henri Arslanian, fintech och kryptoledare av Asien på revisionsföretaget PwC, berättade Decrypt .

Processen för identifiering bör ta cirka fem minuter att slutföra. Det finns en fyrstegsprocess som BitMEX hävdar liknar ID-kontroller på andra krypto-utbyten. Användare kommer att be om en selfie och kommer att behöva svara på några frågor som rör källan till pengar och deras handelsupplevelse.

Det finns också en praktisk fördel med användaridentifiering, vilket gör att BitMEX kan „pålitligt verifiera den faktiska ägaren till ett konto i händelse av tvist, hack eller inhabilitet“, hävdar BitMEX i ett blogginlägg som publicerades idag.

Som en del av lanseringen av användarverifieringsprogrammet kommer BitMEX också att avslöja detaljer om en handelsturnering där priser kommer att erbjudas för dem som har verifierat sin identitet. Men det är osannolikt att tillfredsställa de drabbade.

Comments are disabled