USA anklager tre nordkoreanske hackere for kryptoangrep og WannaCry ransomware

Justisdepartementet har tiltalt tre hackere tilknyttet den beryktede Lazarus-gruppen.

Onsdag kunngjorde USAs justisdepartement siktelse mot tre nordkoreanske hacker

Assisterende justisminister John Demers fordømte det nordkoreanske programmet, hvor den mest berømte grenen er Lazarus Group. Demers sa:

„Nord-Koreas operatører, som bruker tastaturer i stedet for våpen, stjeler digitale lommebøker med kryptovaluta i stedet for sekker med kontanter, er verdens ledende bankranere.“

Med et land som stort sett er bundet fra den internasjonale økonomien, har Nord-Koreas hackingprogram vært en kritisk inntektskilde. Mange har koblet inntekter fra hacking fra kilder som WannaCry malware og kryptoutveksling Coincheck med atomvåpenprogrammet. Demers utdypet:

„Nordkoreas cybertrussel har fulgt pengene og vendt sine inntektsgenererende blikk mot de mest banebrytende aspektene ved internasjonal finans, blant annet gjennom tyveri av kryptovaluta fra børser og andre finansinstitusjoner.“

Nord-Koreas hackingsprogram har vært gjenstand for omfattende gransking, både fra USA og internasjonalt

Siden landet ikke har utbredt internettilgang, siterer mange Kinas rolle i opplæringen av nordkoreanske hackere. Faktisk sanksjonerte USA to kinesiske datterselskaper av Lazarus Group tilbake i mars 2020.

Comments are disabled